Boogschieten als bedrijfsuitje of workshop - Perfect geregeld bij One Events

Boogschieten is een olympische sport die sinds de bronzen medaille van Wietse van Alten in 2000 flink is gegroeid. In de vroegere olympische jaren werd op bewegende doelen geschoten, tegenwoordig op een rond bord met een 'roos', het middelpunt.

Op tv ziet het er allemaal makkelijk uit, maar in werkelijkheid vereist boogschieten veel beheersing en concentratie. Er zijn diverse typen bogen, die een verschillende techniek vragen van de deelnemers. Een erg leuke workshop waar iedereen aan kan meedoen.

Inhoud van de workshop Boogschieten

Boogschieten is een heel technische sport en onze ervaren instructeurs leren de deelnemers de belangrijkste facetten. Op de eerste plaats de veiligheid: hoe hanteert u de boog en waar moet u op letten voordat u gaat schieten? Vervolgens bespreken zij de juiste houding en de techniek van het aanspannen en richten. 

 

Oefenen met 3 verschillende bogen tijdens de workshop

De techniek en houding verschilt van boog tot boog. Tijdens de workshop gaat u werken met 3 handbogen: de 'bare bow' is een eenvoudige handboog die doorgaans bij veel handboogworkshops wordt gebruikt. Vervolgens gaat u oefenen met de 'compound' boog en de 'recurve' handboog. Vooral de 'recurve' is een professionele boog met stabilisatoren eraan bevestigd, net zoals de olympische boogsporters gebruiken. Het spannen hiervan kost enige kracht. Voor wie dit te zwaar is hebben we ten slotte de kruisboog. Daarmee wordt via een trekker de pijl richting het doel afgeschoten. Ook dat vereist speciale technieken.

 

Oefenen en competitie

Na de uitleg beginnen de deelnemers met enkele oefenschoten op de roos. Nu blijkt hoe lastig het vaak is om de boog goed te controleren en hoe leuk het is als de roos voor het eerst geraakt wordt. Onze instructeurs helpen de deelnemers en geven aanwijzingen om de schiethouding en de techniek te verbeteren. Daarna starten de deelnemers met een kleine competitie. 

 

Workshop Boogschieten bij One Events

Deelnemers ervaren de workshop Boogschieten van One Events veelal als spannend en vooral heel leuk. Met name als de beginselen onder de knie zijn gekregen, ontstaat een echte competitie. Het is zeker niet alleen iets voor mannen, vrouwen scoren over het algemeen heel goed. Ze zijn misschien minder sterk maar wel doorgaans rustiger en geconcentreerder. 

Wilt u meer dan alleen Boogschieten? En ook schieten met andere wapens? Kijk dan eens bij onze Shooting Experience.

Klik hier voor de geschiedenis van het handboogschieten.

 

Wilt u deze workshop direct boeken of wilt u meer informatie?

Vraag dan online een offerte aan, of bel 0345-633819.

 

Terug naar het overzicht 

Pure experience!
Een onvergetelijk event beleven?