Workshop Schermen: een teamuitje of vergaderbreak met stijl

'En garde!' Het is de meest bekende term uit de schermsport. Maar wat betekent het eigenlijk en waar komt het vandaan? En wat is het verschil tussen een degen, sabel of floret?

In deze workshop Schermen maken de deelnemers kennis met de beginselen van de schermsport en leren ze schermen met een sabel. Een zeer spannende ervaring!

Inhoud van de workshop Schermen

Bij de workshop Schermen zorgt One Events voor alle benodigde materialen. De scherminstructeur geeft vervolgens een toelichting op de schermsport. De deelnemers leren iets over de geschiedenis, verschillende disciplines en wapens van de schermsport. Bij deze workshop gebruiken we de sabel. Dat is het meest bekende wapen, denk bijvoorbeeld aan films als Zorro of Pirates of the Caribean. 

 

Schermen met een sabel

Schermen is niet aanvallen door te hakken met een sabel, maar er komt heel veel finesse bij kijken. Snel en gecontroleerd voetenwerk is naast concentratie en behendigheid van groot belang. Daarom beginnen we met het voetenwerk. Via oefeningen leren de deelnemers snel te bewegen, te verdedigen en toe te slaan op het juiste moment om zo punten te scoren. Die punten verhogen natuurlijk de spanning.

 

Duelleren tijdens de workshop

Onze instructeurs zorgen ervoor dat de deelnemers de basisvaardigheden onder de knie krijgen. Daarna komt het spannendste moment: duelleren. Probeer uw tegenstander te overwinnen door meer punten te scoren. Reageer vanuit de verdediging, of kies vol voor de aanval. Maar let op: uw tegenstander kan sneller zijn dan u denkt. Uiteraard garanderen wij 100% veiligheid.

 

Workshop Schermen bij One Events

Schermen is een heel speciale sport en deelnemers zijn altijd erg enthousiast over deze workshop van One Events. Met name facetten als slimheid, raffinement en snelheid spreekt de deelnemers aan. Onze instructeurs weten daarbij altijd de juiste snaar te raken als het gaat om het wedstrijdelement. 

 

 

Wilt u deze workshop direct boeken of wilt u meer informatie?

Vraag dan online een offerte aan, of bel 0345-633819.

 

Terug naar het overzicht 

Pure experience!
Een onvergetelijk event beleven?