Boogschieten met diverse handbogen

Boogschieten: de soorten bogen die wij gebruiken

We werken bij One Events met 2 verschillende bogen tijdens onze workshop Boogschieten. Deze bogen zien er verschillend uit en hebben alle natuurlijk voor- en nadelen.

De diverse bogen komen volop aan bod in onze workshop. Maar hier kunt u alvast wat lezen over de compoundboog, de recurve handboog en de bare bow.  Klik hier voor de Workshop Boogschieten.

Boogschieten met de compoundboog

De naam compoundboog komt voort uit het feit dat de boog is samengesteld uit meerdere delen. De boog bestaat namelijk uit latten en katrollen. De compound boog is vrij nieuw, uitgevonden in de jaren '60 van de vorige eeuw. Kenmerkend zijn zoals gezegd de latten en katrollen. De latten worden ook wel de werparmen genoemd. Zij 'werpen' de pijl als het ware weg. De katrollen aan het eind van de latten zorgen ervoor dat de pijl wel 1,5 tot 2 keer zo snel weggeschoten wordt als met een recurve boog. Oorspronkelijk werden de bogen gebruikt voor de jacht, maar in de boogschiet sport worden ze ook veel gebruikt. De voordelen van deze handboog zijn dat de boog heel accuraat is en via de katrollen makkelijk op spanning kan worden gehouden. Daarbij bereiken de pijlen een enorme snelheid. Mede daarom hebben wij voor de compoundboog speciale pijlen beschikbaar.

 

Boogschieten met de barebow

De barebow is de meest eenvoudige handboog en komt het dichtst in de buurt van de oorspronkelijke pijl en boog. Terwijl bij de compoundboog en recurve boog hulpmiddelen zoals stabilisatoren en een vizier is toegestaan, mikt u met de bare bow door langs de pijl heen te kijken naar het doel. Doordat er geen stabilisatoren zijn, vraagt de barebow weer om andere schiettechnieken dan de andere bogen.

Boogschieten tijdens de workshop: ervaar het zelf

In onze workshop Boogschieten kunt u zelf ervaren hoe verschillend bovenstaande bogen eruit zien en hoe verschillend de werking ervan is. Onze professionele instructeurs vertellen u over deze verschillen en geven u instructies. Vervolgens gaat u zelf schieten met de bogen. Uiteindelijk maakt u een keuze voor de boog die het beste bij u past. Daarna gaat u schieten in een teamwedstrijd. Het kan zijn dat het spannen van de boog voor u zeer lastig is, omdat het veel kracht kost. Geen probleem, in dat geval hebben we ook nog een kruisboog voor u achter de hand. 

 

Kijk voor meer informatie bij onze workshop Boogschieten.

Wilt u schieten met meerdere andere wapens, zoals een katapult, geweer of blaaspijp? Klik dan hier.

Wilt u deze workshop direct boeken of wilt u meer informatie?

Vraag dan online een offerte aan, of bel 0345-633819.

 

Terug naar het overzicht 

Pure experience!
Een onvergetelijk event beleven?