Kruisboogschieten Workshop - One Events - ook op uw locatie

De kruisboog is een wapen dat al in de oudheid gebruikt werd. Legendarisch is natuurlijk de kruisboogschutter Wilhelm Tell die een appel van het hoofd van zijn zoon moest schieten.

Zo ver gaan we natuurlijk niet in deze workshop, maar u leert wel te schieten met twee verschillende kruisbogen op de roos. Dat staat garant voor concentratie,  spanning en natuurlijk vermaak.

Inhoud van de workshop Kruisboogschieten

Deze workshop is relatief nieuw in Nederland. Onze specialistische instructeurs leren u met uw team schieten met zowel de geweerkruisboog als de pistoolkruisboog. Het verschil tussen deze twee kruisbogen zit hem in de grootte, manier van spannen en schietwijze. Deelnemers moeten houding, concentratie en de juiste techniek combineren om zo tot het perfecte schot te komen.

 

Schieten met de kruisboog

Na de veiligheidsuitleg en uitleg over de soorten bogen gaat u met uw team oefenen met schieten. Onze instructeurs begeleiden u daarbij en zorgen ervoor dat u de juiste houding en techniek hanteert. Vervolgens gaat u gericht schieten op de doelen en probeert daarbij zoveel mogelijk punten te scoren. We sluiten af met een ballonnen schietwedstrijd’.

 

Pistool- of geweerkruisboog

De geweerkruisboog is een grote kruisboog die u aanspant door de voet in de beugel te plaatsen en de pees in de noot te trekken. Vervolgens richt u via de 'keep-korrel', een soort vizier, zoals u ook op luchtbuksen vindt. De pistoolkruisboog is kleiner en u spant hem door de pees via de spangreep in de noot te trekken. De pijlen zijn kleiner dan bij een geweerkruisboog, maar zeker zo effectief. Net als bij een pistool richt en schiet u met één hand.

 

Workshop Kruisboogschieten van One Events

Kruisboogschieten is echt fascinerend. De pijl wordt met een enorme snelheid weggeschoten. Veiligheidsregels zijn daarom van groot belang en daar leggen de instructeurs van One Events natuurlijk de nadruk op bij het begin van de workshop. Wij hanteren vanwege de veiligheid maximaal 3 schietopstellingen per instructeur. Als u de techniek eenmaal onder de knie hebt, begint het plezier en de spanning: kunt u de roos in het midden raken?

 

Wilt u meer dan alleen Kruisboog schieten? En ook schieten met andere wapens? Kijk dan eens bij onze Shooting Experience.

Wilt u deze workshop direct boeken of wilt u meer informatie?

Vraag dan online een offerte aan, of bel 0345-633819.

 

Terug naar het overzicht 

Pure experience!
Een onvergetelijk event beleven?