Capoeira workshop, teamuitje met dans, muziek en acrobatiek

Muziek, dans acrobatiek. Capoeira is een workshop waar iedereen veel energie van krijgt. U hoeft er niet specifiek lenig of een danser voor te zijn. Iedereen kan meedoen en zal ervaren dat het dynamisch, vrolijk en expressief is.

U maakt kennis met de onderdelen van Capoeira en de achtergronden. Ideaal om buiten in een park te doen, op het strand of in het bos. Een workshop waar u echt weer energie van krijgt.

Braziliaans spel

Capoeira is een Braziliaanse combinatie van muziek, acrobatiek, dans en gevecht. Dit komt allemaal samen in een soort spel op muziek. In een kring van mensen, de ‘roda’, gaan de deelnemers tegenover elkaar staan. Aan het ‘hoofd’ van de roda wordt muziek gemaakt die het tempo en type spel bepaalt.

 

Volop bewegingen

Speelsheid, energie, beweeglijkheid, kameraadschap, plezier zijn de kernwoorden bij capoeira. Het dansachtige element komt tot uiting in de basisbeweging. Een soepele, veerkrachtige pas die alle bewegingen met elkaar erbindt. Dat wordt de ginga genoemd. Tegelijk worden met armen, handen en benen bewegingen gemaakt en zo ontstaat een soort dans naar elkaar toe, de interactie. De muziek geeft het ritme

en het tempo aan.

Eenvoudig maar verrassend leuk

Onze professionele instructeurs vertellen eerst iets over de oorsprong. Vervolgens laten ze zien welke elementen in het ‘spel’ zitten en gaan de deelnemers langzaam maar zeker zelf aan de slag.

Deelnemers van jong tot oud kunnen deze workshop volgen. Er is geen speciale conditie of vaardigheid voor nodig, iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau aan deze inspirerende energiegevende workshop.

 

 

Wilt u deze workshop direct boeken of wilt u meer informatie?

Vraag dan online een offerte aan, of bel 0345-633819.

 

Terug naar het overzicht 

Pure experience!
Een onvergetelijk event beleven?