Percussie/Jembe workshop: de muzikaalste workshop van One Events

Samen muziek maken is misschien wel een van de leukste groepsprocessen die er zijn. In het bedrijfsleven moet je elkaar begrijpen en goed luisteren naar elkaar. Bij percussie/Jembe is dat precies zo.

Het is een prachtige manier van samen iets creëren: er is niets, het is stil. En dan in één keer begint iemand te trommelen en dan nog iemand en zo vul je elkaar aan. Een explosie van creativiteit en plezier.

Inhoud van de workshop Percussie (Djembe)

Het mooie van deze workshop is dat u en uw team niet echt muzikaal hoeven te zijn om toch tegen het einde mooie opzwepende muziek te maken. De techniek varieert van eenvoudig tot razend moeilijk. De een zal de moeilijke techniek snel beheersen, de ander wellicht nooit. Maar dat is het leuke: het maakt niet uit. Net als in uw werk is er een rolverdeling. Uiteindelijk krijgt ieder de rol die bij hem of haar past.

 

Dansende ritmes

Onze muzikale instructeurs leggen de werking en het geluid van de trommels (de Djembes) uit. De djembes lijken vaak hezelfde, maar het geluid is wel degelijk anders. De trom belichaamt de diepste gevoelens van de West-Afrikaanse inheemse bevolking: muziek die zich uitdrukt in dansende ritmes. Bij het ontbreken van de trom gebruikt men ook wel handgeklap of stampen met de voeten.

 

Technieken bij Percussie (Djembe)

In de workshop Percussie spelen zoals gezegd technieken een grote rol. Uw instructeurs vertellen u er alles over: hoe het geluid zal variëren afhankelijk van het raakpunt op de djembe of de stand van uw hand. Het zal u verbazen, maar tegelijk ook vrolijk maken. Het fantastische is dat u aan het einde van de workshop echt traditionele West-Afrikaanse muziek ten gehore gaat brengen. 

 

Workshop Percussie bij One Events

Deze workshop is echt een hele leuke teambuilding activiteit. Geschikt voor jong en oud en voor kleine en grote groepen. U zult verbaasd staan over wat u met uw team uiteindelijk zal bereiken: een indrukwekkend opzwepend stuk muziek.

 

Wilt u deze workshop direct boeken of wilt u meer informatie?

Vraag dan online een offerte aan, of bel 0345-633819.

 

Terug naar het overzicht 

Pure experience!
Een onvergetelijk event beleven?