Workshop Glasblazen bij Leerdam. Ook op uw locatie mogelijk!

Misschien niet een workshop waaraan u meteen denkt voor een bedrijfsuitje of gezellig uitje met uw team. Maar wel een waarmee u uw  collega's verrast. One Events biedt deze workshop aan in samenwerking met een ervaren glasblazer.

De kunst van het glasblazen is al eeuwenoud en de wijze waarop we tegenwoordig glasblazen verschilt niet van de methode die de Syriërs bedachten, al rond het begin van onze jaartelling. Maak in deze workshop zelf mooie kleurrijke objecten voor thuis. 

Inhoud van de workshop Glasblazen

We laten eerst zien waaruit glas eigenlijk bestaat en hoe u kleur kunt toevoegen aan glas. We gaan in op de mogelijkheden en onmogelijkheden bij het glasblazen. Vervolgens laten we de techniek zien: hoe werkt de brander, hoe snijdt u glas en hoe moet u omgaan met vloeibaar glas. Vervolgens leren we u hoe u moet blazen en hoe u met bepaalde bewegingen de vorm van het glas kunt sturen.

 

Glasblazen is op elke locatie mogelijk

Om glasobjecten te maken zijn de volgende technieken gangbaar:

  • Glasblazen aan de oven
  • Glasblazen aan de brander
  • Het op elkaar ‘plakken’ van glas met behulp van een vlam

Wij werken met de laatste 2 technieken. Hierdoor is er geen oven nodig en kunnen we op elke locatie de workshop Glasblazen uitvoeren. Of het nu in uw bedrijfskantine is, of in uw bedrijfshal, het is allemaal mogelijk en veilig. 
 

Glasblazen in de praktijk

De bedoeling is dat elke deelnemer zelf een glasobject maakt. Het object kan voor uzelf zijn, maar kan ook deel uit maken van een groter object dat u samen met uw groep heeft bedacht. De glasblazer begeleidt de deelnemers en geeft aanwijzingen. Glas is prachtig materiaal, maar is natuurlijk ook zo breekbaar als...glas. 

 

Workshop Glasblazen bij One Events

We werken met groepen van maximaal 8-10 personen. Bij grotere groepen zorgen we voor 2 of meer ervaren glasblazers extra. Deelnemers mogen hun eigen glaskunst mee naar huis nemen. Deze workshop van One Events wordt door deelnemers altijd als heel bijzonder, leuk en speciaal ervaren.

 

Wilt u deze workshop direct boeken of wilt u meer informatie?

Vraag dan online een offerte aan, of bel 0345-633819.

 

Terug naar het overzicht 

Pure experience!
Een onvergetelijk event beleven?